Du behöver
- 2 st avokado
- 1.5 msk limesaft (1 lime)
- 1 st citrongräs eller rivet skal av 1 lime
- 1 st ingefära teskedsstor knöl färsk
- 1 st knipplök liten
- 1 st burk kokosmjölk (4 dl), lätt
- 1 msk grönsaksfond eller thaifond
- vatten ca 2 dl
- salt vitpeppar och chilipulver
- färsk koriander
- knipplök tunna ringar av röd
Gör så här
1
Dela avokadorna och skrapa ner fruktköttet i en bunke. Häll över limesaften. Finstrimla den tjocka delen av citrongräset och lägg i bunken.
2
Skala och finskär ingefäran. Skala och skär löken i mindre bitar. Lägg dem i bunken.
3
Skaka burken med kokosmjölk, öppna och häll mjölken i bunken. Tillsätt fond och vatten. Mixa soppan slät och skummig. Smaka av med salt, vitpeppar och chili. Sätt soppan i kylskåpet tills servering så att den blir ordentligt kyld. Garnera med korianderblad och lökringar vid servering.
4
Servera med grovt bröd.