Sval avokadosoppa med kokosmjölk

Du behöver 2 st avokado 1.5 msk limesaft (1 lime) 1 st citrongräs eller rivet skal av 1 lime 1 st ingefära teskedsstor knöl färsk...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 2 st avokado
  • 1.5 msk limesaft (1 lime)
  • 1 st citrongräs eller rivet skal av 1 lime
  • 1 st ingefära teskedsstor knöl färsk
  • 1 st knipplök liten
  • 1 st burk kokosmjölk (4 dl), lätt
  • 1 msk grönsaksfond eller thaifond
  • vatten ca 2 dl
  • salt vitpeppar och chilipulver
  • färsk koriander
  • knipplök tunna ringar av röd

Gör så här

1
Dela avokadorna och skrapa ner fruktköttet i en bunke. Häll över limesaften. Finstrimla den tjocka delen av citrongräset och lägg i bunken.

2
Skala och finskär ingefäran. Skala och skär löken i mindre bitar. Lägg dem i bunken.

3
Skaka burken med kokosmjölk, öppna och häll mjölken i bunken. Tillsätt fond och vatten. Mixa soppan slät och skummig. Smaka av med salt, vitpeppar och chili. Sätt soppan i kylskåpet tills servering så att den blir ordentligt kyld. Garnera med korianderblad och lökringar vid servering.

4
Servera med grovt bröd.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top