Du behöver
- 2 st ägg
- 100 g smör smält
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 2 dl strösocker
- smör till formen
- 3 dl svarta vinbär
- 2 dl florsocker
- 1 st citron det yttersta finrivna skalet och 1 1
Gör så här
1
Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop äggen med smöret. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och strösocker och rör ner i äggsmeten.
2
Använd en form med löstagbar botten (24 centimeter) och klä botten med bakplåtspapper.
3
Smörj och bröa formen.
4
Häll smeten i formen och strö svarta vinbär över.
5
Grädda cirka 35 minuter
6
i mitten av ugnen tills kakan fått fin färg. Låt svalna.
7
Sikta florsockret och blanda med citronskal och saft till
8
glasyr. Bred ut glasyren på den avsvalnade kakan.