Svart vinbärskaka med syrlig glasyr

Du behöver 2 st ägg 100 g smör smält 2 dl vetemjöl 1 tsk vaniljsocker 1 tsk bakpulver 2 dl strösocker smör till formen 3...

Tillagningstid: 45 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 2 st ägg
  • 100 g smör smält
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl strösocker
  • smör till formen
  • 3 dl svarta vinbär
  • 2 dl florsocker
  • 1 st citron det yttersta finrivna skalet och 1 1

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop äggen med smöret. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och strösocker och rör ner i äggsmeten.

2
Använd en form med löstagbar botten (24 centimeter) och klä botten med bakplåtspapper.

3
Smörj och bröa formen.

4
Häll smeten i formen och strö svarta vinbär över.

5
Grädda cirka 35 minuter

6
i mitten av ugnen tills kakan fått fin färg. Låt svalna.

7
Sikta florsockret och blanda med citronskal och saft till

8
glasyr. Bred ut glasyren på den avsvalnade kakan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top