Stäng X
 













































































 
 
 

Annons:

 
Svartvinbärssås
Foto: Rickard Forsberg

Svartvinbärssås

 
Matlagningsvy

Recept från

 
 

Betyg (0)

Matskribent

 
 

Nyckelord

Ingredienser

4 portioner

  • 1/2 finhackad gul lök
  • 1 1/2 msk hackad morot
  • 1 1/2 msk hackad rotselleri
  • smör
  • 1 1/2 msk strösocker
  • 3 dl rött vin
  • 1 msk balsamicovinäger
  • 3 dl svarta vinbär
  • 3 dl god buljong (gärna kalv)
  • maizena, vatten
  • salt, svartpeppar

Gör så här

  • Fräs lök och rotsaker i smör. Tillsätt socker, vin, vinäger och hälften av de svarta vinbären. Låt koka ihop till hälften. Tillsätt buljongen. Hetta upp och sila sedan skyn. Red av såsen med maizenaredning och tillsätt övriga vinbär. Smaka av med salt och peppar.

Kommentarer

Vår höstliga festmeny är komponerad av islänningen Gardar Gislason, köksmästare på Sfärens Konferens i Solna. För fler höstrecept, klicka på länkarna nedan.

Passar till

Enbärsgravad lax
Pepparrotskeso
Fylld laxrulle
Sparrismousse
Hjortfilétournedos
Smörstekta kantareller
Rotfruktspytt
Majs- och potatiskaka
Bananbröd
Varma lingon
Flarn
 

Kommentarer

 

Skriv kommentar

Rubrik:
Namn:
   
 
 
 
 
 

Annons: