Syltkakor med frosting

Du behöver st mördeg 1/7 av degen mjöl extra till kavling 1 dl sylt valfri smak 100 g smör rumstempererat 1.5 dl florsocker 1 tsk...

Tillagningstid: 30 minuter
12 portioner

Du behöver

  • st mördeg 1/7 av degen
  • mjöl extra till kavling
  • 1 dl sylt valfri smak
  • 100 g smör rumstempererat
  • 1.5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 st äggula
  • florsocker

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader. Kavla ut den kylda degen till cirka 1/2 centimeters tjocklek på mjölad arbetsbänk. Stansa ut cirka 24 rundlar, cirka 4 centimeter i diameter.

2
Lägg över på bakplåtspappersklädda plåtar. Stansa ut ett mindre hål i mitten på hälften av degrundlarna.

3
Grädda i mitten av ugnen i 7–10 minuter tills kakorna är torra. Dra försiktigt över bakplåtspapperen på galler och låt kakorna kallna.

4
Vispa ihop smöret med florsocker och vaniljsocker tills det blir luftigt. Vispa sist i äggulan.

5
Bred frosting på de hela kakorna och bred sedan på sylt. Tryck fast en kaka med hål i mitten ovanpå. Pudra med florsocker. Förvara svalt.


Kommentar:
Tid 30 minuter + 30 minuter att vila + cirka 10 minuter i ugn.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top