Du behöver
- st mördeg 1/7 av degen
- mjöl extra till kavling
- 1 dl sylt valfri smak
- 100 g smör rumstempererat
- 1.5 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 st äggula
- florsocker
Gör så här
1
Sätt ugnen på 175 grader. Kavla ut den kylda degen till cirka 1/2 centimeters tjocklek på mjölad arbetsbänk. Stansa ut cirka 24 rundlar, cirka 4 centimeter i diameter.
2
Lägg över på bakplåtspappersklädda plåtar. Stansa ut ett mindre hål i mitten på hälften av degrundlarna.
3
Grädda i mitten av ugnen i 7–10 minuter tills kakorna är torra. Dra försiktigt över bakplåtspapperen på galler och låt kakorna kallna.
4
Vispa ihop smöret med florsocker och vaniljsocker tills det blir luftigt. Vispa sist i äggulan.
5
Bred frosting på de hela kakorna och bred sedan på sylt. Tryck fast en kaka med hål i mitten ovanpå. Pudra med florsocker. Förvara svalt.
Tid 30 minuter + 30 minuter att vila + cirka 10 minuter i ugn.