Tabbouleh med tomat och mynta

Du behöver 1 dl bulgur 4 st stora tomater 3 st salladslökar 1 st persilja stor bunt 1 st mynta stor bunt 1.5 st citron...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Annons

Du behöver

  • 1 dl bulgur
  • 4 st stora tomater
  • 3 st salladslökar
  • 1 st persilja stor bunt
  • 1 st mynta stor bunt
  • 1.5 st citron saften
  • 4 msk olivolja
  • 2 st vitlök finriven
  • salt nymalen svartpeppar

Gör sÄ hÀr

1
Tillaga bulgurn enligt anvisning pÄ förpackningen och lÄt den rinna av ordentligt, den fÄr inte vara blöt.

2
Skölj, klyfta och kÀrna ur tomaterna, och tÀrna dem fint.

3
Skiva salladslök tunt. Plocka bladen av persilja och mynta och hacka dem med vass kniv.

4
Blanda ihop bulgur, tomathack, salladslök och örter i en stor skÄl.

5
Vispa ihop saften av en citron med olivolja och riven vitlök. VÀnd ner i bulgursalladen och smaka av med salt och peppar och eventuellt mer citronsaft.

Annons
Annons
Annons

Bli prenumerant

Icakuriren Ă€r din sjĂ€lvklara vĂ€n i vardagen. Veckans mĂ„ltider, stöket i hallen, och mĂ€nniskors livserfarenheter ligger oss varmt om hjĂ€rtat.
Som prenumerant pĂ„ Icakuriren lĂ€ser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja lĂ€sa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera pÄ Icakuriren idag.

Annons
Scroll to Top