Du behöver
- 1 dl bulgur
- 4 st stora tomater
- 3 st salladslökar
- 1 st persilja stor bunt
- 1 st mynta stor bunt
- 1.5 st citron saften
- 4 msk olivolja
- 2 st vitlök finriven
- salt nymalen svartpeppar
Gör sÄ hÀr
1
Tillaga bulgurn enligt anvisning pÄ förpackningen och lÄt den rinna av ordentligt, den fÄr inte vara blöt.
2
Skölj, klyfta och kÀrna ur tomaterna, och tÀrna dem fint.
3
Skiva salladslök tunt. Plocka bladen av persilja och mynta och hacka dem med vass kniv.
4
Blanda ihop bulgur, tomathack, salladslök och örter i en stor skÄl.
5
Vispa ihop saften av en citron med olivolja och riven vitlök. VÀnd ner i bulgursalladen och smaka av med salt och peppar och eventuellt mer citronsaft.