Du behöver
- 4 st kycklinglår grillade
- 2 st tomater
- 1 st koriander knippe
- 0.5 st rödlök hackad
- 1 st röd chilifrukt hackad
- 3 st lime
- 5 msk crème fraîche
- 5 msk gräddfil
- 2 st avokado
- 12 st majstortilla (alt vete- tortilla)
- salt
Gör så här
1
1. Plocka kycklingköttet från lårbenen.?
2
2. Koka upp cirka 2 liter saltat vatten.?
3
3. Skär med en kniv ut grenfästet på tomaterna och gör ett litet kryss på ovansidan.?
4
4. Koka tomaterna till dess att skalet släpper, cirka 30 sekunder. Kyl i kallt vatten och skala tomaterna.
5
5. Dela tomaterna i 4 delar och ta bort kärnhuset.?
6
6. Skär tomat och mango i kuber på 1/2 x 1/2 cm.
7
7. Gör salsan: Hacka ett par kvistar koriander och blanda med hackad rödlök, chili och juice från 1/2 lime. Blanda ihop med tomat- och mangokuberna. Smaka av med salt och eventuellt mer limejuice och chili.
8
8. Blanda ihop crème fraiche och gräddfil till en variant på crema fresca.
9
9. Dela avokadorna på hälften, ta ur kärnan och gröp fruktköttet ur skalet med hjälp av en sked. Dela i kuber på 1/2 x 1/2 cm.
10
10. Vid servering, stek tortillan i en torr panna. Servera med kyckling, limeklyftor, avokado, mangosalsa och crema fresca.
Receptet kommer från boken “Den blå maten” av Niklas Ekstedt och Henrik Ennert, Ordront förlag.