Stäng X
 













































































 
 
 

Annons:

 
Icakuriren Recept
Foto: Arne Adler

Tacogratäng

 
Matlagningsvy

Recept från

 
 

Betyg (99)

Matskribent

 
 

Nyckelord

Ingredienser

6 portioner

Tillagningstid: 20 min.

  • 1 påse nachochips
  • 500 g köttfärs
  • 1 påse tacokrydda
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 purjolök
  • 1 burk krossade tomter
  • 1 burk tacosås (hot)
  • 5 dl crème fraîche
  • riven ost

Gör så här

  • Lägg ut nachochipsen i en eldsfast form.
  • Bryn köttfärsen och krydda med tacokrydda och pressad vitlök, lägg köttfärsen över chipsen.
  • Hacka purjolöken och strö den över köttfärsen. Blanda krossade tomater och tacosåsen, häll över. Bred ut crème fraîche och strö över riven ost. Gratinera i ugnen till osten fått fin färg. Servera med grönsallad.

Kommentarer

Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.

 

Kommentarer

 

# 01

Testa med 225. Eftersom köttfärsen är redan stekt så kan du ha den inne tills osten har blivit gyllenbrun. Lycka till

2011-05-29, 16:53 | hungrig

# 02 grader?

Vad ska man ha för grader på ugnen och hur länge ska den va inne?

2011-01-19, 17:19 | Sanna

Skriv kommentar

Rubrik:
Namn:
   
 
 
 
 
 

Annons: