Du behöver
- 900 g kikärtor torkade och blötlagda över natten och avhällda
- 4 msk olivolja
- 1 g saffran
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk spiskummin malen
- 0.5 tsk malen ingefära
- 1 krm kanel malen
- 0.5 tsk chilipeppar
- 3 st tomater skalade
- 1 st gul lök grovriven
- 2 msk hackad koriander
- 3 msk hackad persilja
- salt och svartpeppar
Gör så här
1
Koka kikärterna i rikligt med vatten tills de är mjuka, 45–60 minuter, häll av i durkslag.
2
Hetta upp olivolja i en stor kastrull och fräs saffran samt resten av kryddorna, utom salt och peppar, tills det börjar dofta.
3
Tillsätt tomat, lök, koriander, persilja, kikärter samt salt och peppar. Lägg på locket och värm upp kikärterna försiktigt på låg värme i 15 minuter. Rör om då och då. Servera med couscous.
En vegetarisk rätt som är lätt att laga. Kan serveras med couscous eller ris.
Receptet är hämtat från boken “I köket med Markiz” (Nordstedts).