Tagine bil hummus – kikärtstagine

Du behöver 900 g kikärtor torkade och blötlagda över natten och avhällda 4 msk olivolja 1 g saffran 1 tsk paprikapulver 1 tsk spiskummin malen...

Tillagningstid: 90 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 900 g kikärtor torkade och blötlagda över natten och avhällda
  • 4 msk olivolja
  • 1 g saffran
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin malen
  • 0.5 tsk malen ingefära
  • 1 krm kanel malen
  • 0.5 tsk chilipeppar
  • 3 st tomater skalade
  • 1 st gul lök grovriven
  • 2 msk hackad koriander
  • 3 msk hackad persilja
  • salt och svartpeppar

Gör så här

1
Koka kikärterna i rikligt med vatten tills de är mjuka, 45–60 minuter, häll av i durkslag.

2
Hetta upp olivolja i en stor kastrull och fräs saffran samt resten av kryddorna, utom salt och peppar, tills det börjar dofta.

3
Tillsätt tomat, lök, koriander, persilja, kikärter samt salt och peppar. Lägg på locket och värm upp kikärterna försiktigt på låg värme i 15 minuter. Rör om då och då. Servera med couscous.


Kommentar:
En vegetarisk rätt som är lätt att laga. Kan serveras med couscous eller ris.
Receptet är hämtat från boken “I köket med Markiz” (Nordstedts).

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top