Tant Birgits fikongodis

Du behöver 200 g fikon 200 g mandelmassa 200 g digestivekex 4 msk smält smör 5 msk rom konjak, whisky eller liknande 250 g mörk...


45 portioner

Du behöver

  • 200 g fikon
  • 200 g mandelmassa
  • 200 g digestivekex
  • 4 msk smält smör
  • 5 msk rom konjak, whisky eller liknande
  • 250 g mörk blockchoklad
  • 20 g kokosfett
  • 50 g blockchoklad ljus eller mörk

Gör så här

1
Ta bort de hårda “fästena” på fikonen. Hacka ihop fikonen med mandelmassa och kex i en matberedare. Tillsätt det smälta smöret och till exempel rom. Låt degen kallna i kylskåp.

2
Forma den till små (ca 15 g) bollar. Smält den mörka chokladen tillsammans med kokosfettet och doppa bollarna i smältan. Lägg dem på bakplåtspapper. Garnera med smält ljus eller mörk choklad när den mörka stelnat.


Kommentar:
För mer julgodis, klicka på länkarna!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top