Tapas med aioli och rivet kokt ägg

Du behöver 1 st surdegsbaguette 0.5 st tomat 4.5 msk aioli provencalsk 6 st ägg kalla hårdkokta 0.5 st koriander kruka färsk Aioli: 2 st...


12 portioner

Du behöver

  • 1 st surdegsbaguette
  • 0.5 st tomat
  • 4.5 msk aioli provencalsk
  • 6 st ägg kalla hårdkokta
  • 0.5 st koriander kruka färsk

Aioli:

2 st äggulor
1.5 msk pressad citron
3 st vitlöksklyftor skalade
2.5 dl olivolja
salt
vitpeppar

Gör så här

1
1 . Skär baguetten i 12 ganska tunna, sneda skivor. Rosta dem lätt på galler under grillaggregatet i ugnen (det går fort, så lämna inte din post).

2
2. Gnid ovansidan av brödet mot snittytan på tomathalvan. Tomatsaften sugs upp av brödet och ger en frisk smak. Klicka sedan på 1 rågad tesked aioli på varje skiva.

3
3. Riv de kokta äggen på fina sidan av rivjärnet. Lägg på det rivna ägget i en hög med hjälp av en sked. Toppa med strimlad färsk koriander och servera ganska omgående, så att de rivna äggen inte hinner bli torra.

4

5
Aioli:

6
1. Se till att samtliga ingredienser är rumstempererade. Pressa vitlöksklyftorna i en mortel. Rör äggulorna med citronsaft och och blanda ner vitlökspastan.?

7
2. Tillsätt olivoljan droppvis under oavbruten vispning tills blandningen börjar tjockna. Därefter kan du strila ner oljan under fortsatt vispning. Smaka av med lite salt och nymalen peppar.

8
3. Ställ kallt och ta fram vid servering


Kommentar:
Receptet kommer från boken “Alla hönsen hemma – och färska ägg i köket (Arena bokförlag).

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top