Läsar-recept

Tekakor med potatis

Du behöver 30 g smör 0.5 dl matolja (med neutral smak) 2.5 dl vatten + 2 ½ dl mjölk 300 g kokt potatis 2 msk...

Tillagningstid: 120 minuter
30 portioner

Du behöver

  • 30 g smör
  • 0.5 dl matolja (med neutral smak)
  • 2.5 dl vatten + 2 ½ dl mjölk
  • 300 g kokt potatis
  • 2 msk gräddfil (kan uteslutas)
  • 1 pkt torrjäst (12 g)
  • 1 msk salt 2 msk socker
  • 13 dl vetemjöl + till utbakningen

Gör så här

1
Smält smöret. Tillsätt oljan, vattnet och mjölken. Värm till 40–50 grader. Mosa den kokta potatisen i en degbunke. Rör ner gräddfilen, torrjäst, salt, socker och en del av vetemjölet. Tillsätt vätskan. Arbeta degen. Tillsätt resten av mjölet och arbeta ner det. Degen ska vara ganska kladdig. Strö lite utbakningsmjöl över degen och låt jäsa i bunke under en handduk i 30 minuter. Vänd ut degen på ett bord och arbeta ihop den med lite mjöl. Dela degen i “arbetsvänliga” bitar. Gör till en rulle och skär i 30 småbitar. Doppa i mjöl och platta ut till 1 centimeter tjocka tekakor. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Nagga och låt jäsa 30 minuter under bakduk.

2
Grädda i 250 graders ugnsvärme 8–10 minuter.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept av Anna-Stina Svensson, Hjo.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top