Teriyakilax med apelsin och nötter

Du behöver 600 g skinn- och benfri laxfilé 50 g hasselnötter 2 dl teriyakisås från flaska saften av 1 apelsin 1 vitlöksklyfta 1 msk matolja...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g skinn- och benfri laxfilé
  • 50 g hasselnötter
  • 2 dl teriyakisås från flaska
  • saften av 1 apelsin
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk matolja
  • salt och peppar
  • Servering
  • Kokt ris, gärna japanskt
  • apelsinklyftor

Gör så här

1
1. Skär laxen i åtta skivor. Grovhacka nötterna och rosta dem

2
i en rymlig torr panna, ställ åt sidan.

3
2. Rör ihop såsen med apelsinsaft. Pressa i vitlöksklyftan. Stek laxen

4
i omgångar i oljan i en stekpanna på hög värme i cirka 1 minut på varje sida. Salta försiktigt.

5
3. Lägg alla laxskivor i pannan

6
och häll över såsen. Låt puttra ihop

7
i cirka 1 minut. Peppra. Skaka pannan lite försiktigt. Strö över nötterna.

8
Servera med ris och

9
apelsinklyftor.


Kommentar:
Näringsvärde:
Kcal 590
Fett 24 g
Kolhydrater 63 g
Fibrer 1 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top