Du behöver
- 600 g skinn- och benfri laxfilé
- 50 g hasselnötter
- 2 dl teriyakisås från flaska
- saften av 1 apelsin
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk matolja
- salt och peppar
- Servering
- Kokt ris, gärna japanskt
- apelsinklyftor
Gör så här
1
1. Skär laxen i åtta skivor. Grovhacka nötterna och rosta dem
2
i en rymlig torr panna, ställ åt sidan.
3
2. Rör ihop såsen med apelsinsaft. Pressa i vitlöksklyftan. Stek laxen
4
i omgångar i oljan i en stekpanna på hög värme i cirka 1 minut på varje sida. Salta försiktigt.
5
3. Lägg alla laxskivor i pannan
6
och häll över såsen. Låt puttra ihop
7
i cirka 1 minut. Peppra. Skaka pannan lite försiktigt. Strö över nötterna.
8
Servera med ris och
9
apelsinklyftor.
Näringsvärde:
Kcal 590
Fett 24 g
Kolhydrater 63 g
Fibrer 1 g