Texmexfärs med salladslök

Du behöver 500 g nötfärs, gärna av högrev majsolja till stekning 1 hönsbuljongtärning 1 tsk spiskummin 1 tsk malen koriander 2 dl vatten 2 vitlöksklyftor,...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g nötfärs, gärna av högrev
  • majsolja till stekning
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 2 dl vatten
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 dl strimlad salladslök

Gör så här

Fräs färsen i oljan cirka 10 minuter. Rör i smulad buljongtärning, spiskummin och koriander. Blanda i vattnet och sjud cirka 10 minuter. Blanda i vitlöken. Strö över salladslök.


Kommentar:
Tips! Servera grovriven halloumiost, limeklyftor, heta såser på flaska och svalkande yoghurt som extra tillbehör till den härliga tacomaten.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top