Läsar-recept

Thailändsk fisksoppa med chilisås

Du behöver 400 g fiskfilé (t ex hoki, kummel eller sej) 1 st citrongrässtjälk 1 st lime saften och det yttersta, rivna skalet rapsolja 300...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g fiskfilé (t ex hoki, kummel eller sej)
  • 1 st citrongrässtjälk
  • 1 st lime saften och det yttersta, rivna skalet
  • rapsolja
  • 300 g wokgrönsaker
  • 1 msk ingefära riven
  • 1 msk currypasta röd
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk kycklingfond koncentrerad
  • 1 l vatten
  • 1 dl sweet chilisås
  • färsk koriander

Gör så här

1
Skär fisken i 3 cm stora bitar. Banka citrongräset med botten på en kastrull eller liknande innan det hackas mycket fint. Tvätta och riv det yttersta skalet från limefrukten.

2
Hetta upp rapsoljan i en stor kastrull. Vänd ner wokgrönsaker, citrongräshack, limeskal, ingefära, currypasta, fisksås och kycklingfond. Vänd runt och tillsätt vatten och pressad limesaft. Koka upp, lägg i fisken och låt sjuda 2–3 minuter.

3
Rör i chilisåsen och låt soppan dra i några minuter innan den serveras med hackad koriander på toppen. Servera ett gott bröd till.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept av Inga-Lisa Sammalisto, Sandviken.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top