Thaisoppa med räkor

Du behöver 2 pkt thaisoppa 10 dl 1 st morötter 1 stor eller 3 små, strimlade 3.5 st salladslökar skivade 0.5 st chilifrukt 100 g...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 pkt thaisoppa 10 dl
  • 1 st morötter 1 stor eller 3 små, strimlade
  • 3.5 st salladslökar skivade
  • 0.5 st chilifrukt
  • 100 g haricots verts
  • 1 st citron det rivna skalet av
  • 250 g räkor utan skal

Oststänger:

100 g smördeg
100 g västerbottensost riven
1 st äggula

Gör så här

1
1. Koka upp soppan.

2
2. Medan soppan kokar upp, strimla morötterna, hacka salladslöken och chilin. Lägg i soppan tillsammans med bönorna och låt det koka ett par minuter.

3
3. Skär smördegen i 4 rektangulära bitar. Lägg på osten och rulla ihop smördegen. Pensla med äggula och sätt in i ugnen 3-4 minuter på 200 grader, tills de fått färg.

4
4. Riv citronskalet över räkorna och lägg i soppan. Ta av kastrullen från grytan och servera direkt.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 465, Fett 28 g, Kolhydrater 21 g, Fibrer 4 g.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top