Tjockpannkakor med stekfläsk och råkost

Du behöver 400 g bogfläsk, skivat 3 ägg 8 dl lättmjölk 4 1/3 dl vetemjöl 1 dl grahamsmjöl 1/2 tsk salt 2 msk flytande smör...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g bogfläsk, skivat
  • 3 ägg
  • 8 dl lättmjölk
  • 4 1/3 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk flytande smör
  • 4 morötter
  • 2 äpplen
  • timjan till garnering

Gör så här

1
1 Stek fläskskivorna i stekpanna på medelvarm platta. Lägg dem på en tallrik.

2
2 Vispa samman ägg, mjölk, mjöl, salt och 1 matsked smör till en smet. Grädda pannkakor i stekpanna med lite smör på medelvarm platta, cirka 1 deciliter smet till varje pannkaka. Lägg några stekta fläskskivor eller tärningar i smeten i pannan. Vänd och stek färdigt.

3
3 Skala och finriv morötterna, blanda med grovrivna äpplen. Serveras till pannkakorna. Garnera med färsk timjan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top