Tofu- och grönsakswok med svamp

Du behöver sås 1 dl japansk soja 3 msk risvinäger 2 msk oystersås eller hoisinsås 1 tsk sesamolja Wok 250 g fast tofu 100 g...

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner

Du behöver

  • sås
  • 1 dl japansk soja
  • 3 msk risvinäger
  • 2 msk oystersås eller hoisinsås
  • 1 tsk sesamolja

Wok

250 g fast tofu
100 g shiitake
200 g ostronskivling
2 st paprikor
8 st pak soi eller mangold
2 st morötter
1 pkt sockerärter
majsolja till stekning
1 msk ingefära finriven
1.5 st pressade vitlöksklyftor
1.5 msk rostade sesamfrön

Gör så här

1
Blanda ihop ingredienserna till såsen. Skär tofu i skivor. Klappa skivorna torra med hushållspapper och skär dem i bitar. Skiva svamparna. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Dela pak soi. Skala och strimla morötterna. Ansa sockerärterna.

2
Hetta upp lite olja i en wok eller en stor stekpanna. Stek tofubitarna cirka 1 minut på varje sida. Ta upp dem på en tallrik.

3
Woka svampen i oljan, cirka 5 minuter. Ta upp svampen på en tallrik. Woka grönsakerna i oljan 3–5 minuter. Blanda grönsakerna med ingefära och vitlök. Blanda ner svampen och vänd försiktigt ner tofu. Ringla över såsen och låt allt bli genomvarmt, cirka 1 minut. Garnera med rostade sesamfrön.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top