Tomatgranita med balsamvinäger

Du behöver 1 dl socker 1 msk balsamvinäger 4–5 tag på svartpepparkvarnen 2 nypor flingsalt Gör så här 1 Skölj och sätt ett kryss i...

Tillagningstid: 30 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 1 dl socker
  • 1 msk balsamvinäger
  • 4–5 tag på svartpepparkvarnen
  • 2 nypor flingsalt

Gör så här

1
Skölj och sätt ett kryss i tomaterna med en skalkniv.

2
Koka upp vatten i en stor kastrull, lägg i tomaterna, sänk värmen och låt tomaterna ligga i vattnet i en minut, häll av vattnet och spola tomaterna direkt i iskallt vatten. Dra bort skinnet på tomaterna, dela varje tomat mitt itu och skrapa ur alla kärnor och släng. Skär tomatköttet i mindre bitar.

3
Mixa tomaterna med övriga ingredienser i en matberedare med kniven monterad eller med stavmixer. Häll det mixade i en låg vid form och frys i minst

4
3 timmar. Rör om med en gaffel varje halvtimme för bra konsistens.

5
Servera som mellanrätt eller dessert.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top