Du behöver
- 2 msk ättiksprit
- 1 dl strösocker
- 1 burk krossade tomater (400 g)
- 2 msk rapsolja
- 15 stötta kryddpepparkorn
- 15 stötta svartpepparkorn
- ½ dl finhackad dill
- 2 stora burkar matjessill (600 g avrunnen vikt)
- 1 dl finstrimlad purjolök (eller salladslök)
Gör så här
1
Blanda ättiksprit, socker och tomatkross och rör tills sockret löst sig. Rör i olja, kryddpeppar, svartpeppar och hackad dill.
2
Låt sillfiléerna rinna av och skär dem i drygt centimeterbreda bitar.
3
Varva sås, sillbitar och purjolök i två glasburkar. Ställ kallt i några timmar.
4
Sillen klarar sig bra upp till en vecka i kylskåp.
Detta är ett läsarrecept av Inger Carlsson i Onsala.