Tomatmatjes med purjolök

Du behöver 2 msk ättiksprit 1 dl strösocker 1 burk krossade tomater (400 g) 2 msk rapsolja 15 stötta kryddpepparkorn 15 stötta svartpepparkorn ½ dl...

Tillagningstid: 15 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 2 msk ättiksprit
  • 1 dl strösocker
  • 1 burk krossade tomater (400 g)
  • 2 msk rapsolja
  • 15 stötta kryddpepparkorn
  • 15 stötta svartpepparkorn
  • ½ dl finhackad dill
  • 2 stora burkar matjessill (600 g avrunnen vikt)
  • 1 dl finstrimlad purjolök (eller salladslök)

Gör så här

1
Blanda ättiksprit, socker och tomatkross och rör tills sockret löst sig. Rör i olja, kryddpeppar, svartpeppar och hackad dill.

2
Låt sillfiléerna rinna av och skär dem i drygt centimeterbreda bitar.

3
Varva sås, sillbitar och purjolök i två glasburkar. Ställ kallt i några timmar.

4
Sillen klarar sig bra upp till en vecka i kylskåp.


Kommentar:
Detta är ett läsarrecept av Inger Carlsson i Onsala.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top