Tomatpaj med mozzarella

Du behöver 1 st förgräddat pajskal se grundrecept Fyllning: 2 st avokado 300 g cocktailtomater (gärna olika färger) 1 st rödlök 0.33 st chili urkärnad...

Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st förgräddat pajskal se grundrecept

Fyllning:

2 st avokado
300 g cocktailtomater (gärna olika färger)
1 st rödlök
0.33 st chili urkärnad
1 pkt bacon (170 g)
125 g mozzarella
4 st ägg
1.5 dl standardmjölk
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar grovmalen
1 st citron rivet skal från

Topping:

1.5 dl koriander grovhackad

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Dela och kärna ur avokadorna. Gröp ur fruktköttet med en sked och fördela i mindre bitar över pajskalet tillsammans med hela tomater, strimlad rödlök, finhackad chili och strimlad bacon. Riv mozzarellan i små bitar och sprid ut över fyllningen.

2
Vispa samman ägg, mjölk, salt, peppar och rivet citronskal till en äggstanning. Fördela över pajfyllningen och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter eller tills äggstanningen stelnat och pajen börjat få fin färg.

3
Låt pajen svalna något och fördela sedan grovhackad koriander över vid servering.


Kommentar:
Perfekt paj för en brunch i amerikansk stil!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top