Tomatpasta med basilika

Du behöver 500 g cocktailtomater 2 msk olivolja till stekning 1.5 krm salt 1 msk råsocker 20 st oliver 1 st citron saften 2.5 st...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g cocktailtomater
  • 2 msk olivolja till stekning
  • 1.5 krm salt
  • 1 msk råsocker
  • 20 st oliver
  • 1 st citron saften
  • 2.5 st basilikakvistar de plockade bladen
  • 2.5 msk rapsolja eller majsolja
  • 4 st pasta t ex spagetti
  • 1 dl Parmesan riven
  • peppar

Gör så här

1
1. Nagga tomaterna med en gaffel. Fräs dem i olivoljan i en släpplättpanna cirka 3 minuter. Krydda med salt och socker och fräs cirka 1 minut, rör om då och då. Blanda i oliverna. Pressa över citronsaften. Koka upp och håll varmt.

2
2. Fräs basilikabladen i raps­oljan cirka 1 minut, eller tills de blir genomskinliga.

3
3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och låt den rinna av i ett durkslag.

4
4. Servera pastan med tomatsåsen i varma skålar. Toppa med basilikabladen och smulad parmesan. Peppra.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top