Du behöver
- 500 g cocktailtomater
- 2 msk olivolja till stekning
- 1.5 krm salt
- 1 msk råsocker
- 20 st oliver
- 1 st citron saften
- 2.5 st basilikakvistar de plockade bladen
- 2.5 msk rapsolja eller majsolja
- 4 st pasta t ex spagetti
- 1 dl Parmesan riven
- peppar
Gör så här
1
1. Nagga tomaterna med en gaffel. Fräs dem i olivoljan i en släpplättpanna cirka 3 minuter. Krydda med salt och socker och fräs cirka 1 minut, rör om då och då. Blanda i oliverna. Pressa över citronsaften. Koka upp och håll varmt.
2
2. Fräs basilikabladen i rapsoljan cirka 1 minut, eller tills de blir genomskinliga.
3
3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och låt den rinna av i ett durkslag.
4
4. Servera pastan med tomatsåsen i varma skålar. Toppa med basilikabladen och smulad parmesan. Peppra.