Tomatsallad med vitlökskrutonger

Du behöver 0.25 st baguette 2 msk olivolja 3 st vitlök krossade 200 g tomater grovt skurna 1 st silverlök skalad, tunt skivad, lagd i...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 0.25 st baguette
  • 2 msk olivolja
  • 3 st vitlök krossade
  • 200 g tomater grovt skurna
  • 1 st silverlök skalad, tunt skivad, lagd i vatten
  • 2 st avokado skalade och klyftade
  • 2 msk basilika grovt riven
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk vinäger helst sherry- eller balsamvinäger
  • 1 st vitlök riven
  • salt, svartpeppar
  • 1 nypa chiliflakes

Gör så här

1
Börja med krutongerna. Riv baguetten i små bitar. Stek dem frasiga i oljan tillsammans med de krossade vitlöksklyftorna. Salta. Låt rinna av på papper. Vitlöksklyftorna tas bort, de har gjort sitt.

2
Varva tomater, skivad avrunnen lök och avokado på ett fat. Toppa med basilikan.

3
Blanda olivolja, vinäger och vitlök till dressingen. Smaka av med salt och peppar.

4
Ringla dressingen över salladen, strö över chiliflakes och toppa med krutongerna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top