Du behöver
- 1 gul lök, finhackad
- 1/2 tsk chiliflakes
- 2 msk smör
- 1 burk (400 g) krossade tomater
- 1 burk (400 g) passerade tomater
- 1–2 msk kalvfond
- 1 dl vispgrädde
- 1–2 msk tomatpuré
- ev salt
Gör så här
1
Fräs lök och chili-flakes i smör cirka 3 minuter tills löken mjuknar och börjar få färg.
2
Lägg i en kastrull tillsammans med resten av ingredienserna.
3
Låt koka ihop i cirka 5 minuter. Smaka av med salt om du tycker att det behövs. Späd eventuellt med vatten för lösare konsistens.
4
Servera soppan med ett gott bröd till.
Det här är ett läsarrecept inskickat av Freddy Persson som har provlagats av Icakuriren. Så här tyckte Malin Ottosson på matredaktionen: “Fin och krämig konsistens med god tomatsmak och lagom chilihetta som värmer gott. Praktisk vardagssoppa med mycket smak och väldigt lite arbete.”