Du behöver
- 3.5 dl kräftstjärtar i lag sköljda och avrunna
- 3 msk persilja strimlad
- 2 msk olivolja
- 1 st citron det yttersta finrivna skalet
- soppa
- 1 st squash
- 1 st lök stor gul
- 1 tärning grönsaksbuljong
- olivolja till stekning
- 2 st burkar tomatfiléer
- 5 dl vatten hett
- salt och peppar
Gör så här
1
Blanda kräftstjärtar, persilja, olivolja och citronskal. Låt marinera cirka 25 minuter.
2
Ansa, dela och skär squashen i skivor. Skala och hacka löken.
3
Fräs squashen i oljan i en gryta cirka 3 minuter. Ta upp den på en tallrik. Fräs löken i oljan, utan att den tar färg, cirka 3 minuter. Blanda i smulad buljongtärning. Blanda i tomaterna och hälften av vattnet.
4
Koka soppan cirka 10 minuter. Späd med resten av vattnet till önskad konsistens.
5
Blanda i squashen. Smaka av med salt och peppar. Fördela soppan i skålar och toppa med de marinerade kräftstjärtarna.