Tomatsoppa med kräftstjärtar

Du behöver 3.5 dl kräftstjärtar i lag sköljda och avrunna 3 msk persilja strimlad 2 msk olivolja 1 st citron det yttersta finrivna skalet soppa...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 3.5 dl kräftstjärtar i lag sköljda och avrunna
  • 3 msk persilja strimlad
  • 2 msk olivolja
  • 1 st citron det yttersta finrivna skalet
  • soppa
  • 1 st squash
  • 1 st lök stor gul
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • olivolja till stekning
  • 2 st burkar tomatfiléer
  • 5 dl vatten hett
  • salt och peppar

Gör så här

1
Blanda kräftstjärtar, persilja, olivolja och citronskal. Låt marinera cirka 25 minuter.

2
Ansa, dela och skär squashen i skivor. Skala och hacka löken.

3
Fräs squashen i oljan i en gryta cirka 3 minuter. Ta upp den på en tallrik. Fräs löken i oljan, utan att den tar färg, cirka 3 minuter. Blanda i smulad buljongtärning. Blanda i tomaterna och hälften av vattnet.

4
Koka soppan cirka 10 minuter. Späd med resten av vattnet till önskad konsistens.

5
Blanda i squashen. Smaka av med salt och peppar. Fördela soppan i skålar och toppa med de marinerade kräftstjärtarna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top