Tomatsoppa med rågkrutonger

Du behöver 2 vitlökskyftor, skivade 1 gul lök, skivad 1 msk olivolja 5–6 tomater (700 g) i bitar 1 msk tomatpuré 5 dl grönsaksbuljong 1...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 vitlökskyftor, skivade
  • 1 gul lök, skivad
  • 1 msk olivolja
  • 5–6 tomater (700 g) i bitar
  • 1 msk tomatpuré
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 tsk strösocker
  • salt
  • svartpeppar
  • Garnityr
  • 4–5 skivor rågbröd, tärnade
  • 2 tsk matolja
  • tärnade tomater i olika färger
  • hackad timjan och gräslök

Gör så här

1
Fräs vitlök och lök i en kastrull med olivolja. Släng i tomaterna och tomatpurén, häll i buljongen. Koka 4–5 minuter.

2
Vispa i creme fraichen och kör med stavmixer till en slät soppa. Smaka av med socker, salt och peppar.

3
Rosta brödtärningarna i lite olja i stekpanna på medelvärme så att de blir knapriga och får lite färg.

4
Servera soppan med rågkrutongerna och det övriga garnityret.


Kommentar:
Näringsvärde
Kcal 425
Fett 26 g
Kolhydrater 40 g
Fibrer 8 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top