Du behöver
- 2 vitlökskyftor, skivade
- 1 gul lök, skivad
- 1 msk olivolja
- 5–6 tomater (700 g) i bitar
- 1 msk tomatpuré
- 5 dl grönsaksbuljong
- 1 dl creme fraiche
- 1 tsk strösocker
- salt
- svartpeppar
- Garnityr
- 4–5 skivor rågbröd, tärnade
- 2 tsk matolja
- tärnade tomater i olika färger
- hackad timjan och gräslök
Gör så här
1
Fräs vitlök och lök i en kastrull med olivolja. Släng i tomaterna och tomatpurén, häll i buljongen. Koka 4–5 minuter.
2
Vispa i creme fraichen och kör med stavmixer till en slät soppa. Smaka av med socker, salt och peppar.
3
Rosta brödtärningarna i lite olja i stekpanna på medelvärme så att de blir knapriga och får lite färg.
4
Servera soppan med rågkrutongerna och det övriga garnityret.
Näringsvärde
Kcal 425
Fett 26 g
Kolhydrater 40 g
Fibrer 8 g