Tomatsoppa med tortellini

Du behöver 2 st lökar finhackade gula 1 msk margarin eller smör 1 st passerade tomater eller 1 förpackning 8.5 dl vatten 2.5 st hönsbuljongtärningar...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st lökar finhackade gula
  • 1 msk margarin eller smör
  • 1 st passerade tomater eller 1 förpackning
  • 8.5 dl vatten
  • 2.5 st hönsbuljongtärningar
  • 100 g torr tortellini ca 2 dl, med köttsmak
  • 2 dl matlagningsgrädde 15 %
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl parmesanost riven

Gör så här

1
Bryn löken i margarin eller smör. Häll i passerade tomater tillsammans med vatten och buljongtärningar.

2
Blanda ner tortellini och låt alltsammans småkoka tills tortellinin är färdig, cirka 15 minuter.

3
Späd med grädden och smaka eventuellt av med salt och peppar. Strö över lite riven parmesanost.

4
Servera med oreganobullar med parmesanost. (Klicka på rubriken nedan för recept.)


Kommentar:
Ett matlag från Ovanåker i Hälsingland har gjort det här receptet.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top