Du behöver
- 2 st lökar finhackade gula
- 1 msk margarin eller smör
- 1 st passerade tomater eller 1 förpackning
- 8.5 dl vatten
- 2.5 st hönsbuljongtärningar
- 100 g torr tortellini ca 2 dl, med köttsmak
- 2 dl matlagningsgrädde 15 %
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 dl parmesanost riven
Gör så här
1
Bryn löken i margarin eller smör. Häll i passerade tomater tillsammans med vatten och buljongtärningar.
2
Blanda ner tortellini och låt alltsammans småkoka tills tortellinin är färdig, cirka 15 minuter.
3
Späd med grädden och smaka eventuellt av med salt och peppar. Strö över lite riven parmesanost.
4
Servera med oreganobullar med parmesanost. (Klicka på rubriken nedan för recept.)
Ett matlag från Ovanåker i Hälsingland har gjort det här receptet.