Du behöver
- 1 st rödlök skalad
- 200 g färskost t ex philadelphia
- 0.5 dl gräslök hackad och persilja
- 0.5 st vitlöksklyfta pressad
- salt och peppar
- 4 st hamburgerbröd x
- 120 g färsk spenat
- 3 st tomater tunt skivade
- 2 st burkar tonfisk i vatten, à 200 g
- 1 st burk sojabönor sköljda, à 410 g
- olivolja och vinäger
Gör så här
1
Skiva löken tunt. Rör ihop färskost, örter och vitlök. Smaka av med salt och peppar. Bred blandningen på brödens underdel. Lägg löken och hälften av spenaten på.
2
Häll av vattnet från tonfisken och fördela på löken. Lägg på tomaterna. Avsluta med brödens överdel.
3
Stek på låg värme 2 minuter per sida eller grilla i smörgåsgrill.
4
Blanda bönorna med resterande spenat i en skål. Ringla över olja och vinäger. Salta och peppra. Servera till burgarna.
Näringsvärde: Kcal 495, fett 20 g, kolhydrater 36 g, fibrer 6 g