Tonfiskburgare med sojabönssallad

Du behöver 1 st rödlök skalad 200 g färskost t ex philadelphia 0.5 dl gräslök hackad och persilja 0.5 st vitlöksklyfta pressad salt och peppar...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st rödlök skalad
  • 200 g färskost t ex philadelphia
  • 0.5 dl gräslök hackad och persilja
  • 0.5 st vitlöksklyfta pressad
  • salt och peppar
  • 4 st hamburgerbröd x
  • 120 g färsk spenat
  • 3 st tomater tunt skivade
  • 2 st burkar tonfisk i vatten, à 200 g
  • 1 st burk sojabönor sköljda, à 410 g
  • olivolja och vinäger

Gör så här

1
Skiva löken tunt. Rör ihop färskost, örter och vitlök. Smaka av med salt och peppar. Bred blandningen på brödens underdel. Lägg löken och hälften av spenaten på.

2
Häll av vattnet från tonfisken och fördela på löken. Lägg på tomaterna. Avsluta med brödens överdel.

3
Stek på låg värme 2 minuter per sida eller grilla i smörgåsgrill.

4
Blanda bönorna med resterande spenat i en skål. Ringla över olja och vinäger. Salta och peppra. Servera till burgarna.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 495, fett 20 g, kolhydrater 36 g, fibrer 6 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top