Tonfisksås med bandpasta

Du behöver salt 4 portioner bandpasta 400 g tonfisk i vatten 1/2 tsk salt 2 krm svartpeppar 2 dl kokbar creme fraiche 1 stor citron,...

Tillagningstid: 20 minuter
0 portioner

Du behöver

  • salt
  • 4 portioner bandpasta
  • 400 g tonfisk i vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 dl kokbar creme fraiche
  • 1 stor citron, det yttersta finrivna skalet
  • cirka 2 msk små kapris
  • basilikablad

Gör så här

1
Mät upp vatten i rejäl gryta, koka upp under lock och tillsätt 2 tsk salt per liter vatten. Koka pastan enligt paketets beskrivning, låt rinna av före servering.

2
Låt tonfisken rinna av väl och mosa den med salt, peppar och creme fraiche i kastrull. Blanda i citronriv, hacka

3
kaprisen lätt och rör i även den. Hetta upp hastigt och servera till pastan, med rivna basilikablad över.


Kommentar:
Tips! Tärnade tomater med några droppar citronolja blir sallad till den fräscha pastasåsen med tonfisk och kapris.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top