Du behöver
- 1 msk dijonsenap
- 1 msk vit balsamvinäger
- 0.5 st vitlöksklyfta riven eller pressad
- 1 krm italiensk salladskrydda (kan uteslutas)
- 1 dl olivolja
- salt nymalen svartpeppar
- 4 st ägg
- 150 g haricots verts
- 8 st kokta kalla potatisar skivade
- 1 st påse blandad sallad
- 2 st burkar tonfisk i olja, (msc-märkt), avrunnen
- 1 st rödlök skalad, i smala klyftor
- 20 st körsbärstomater i klyftor
- 20 st oliver goda svarta med kärna
Gör så här
1
Börja med dressingen, blanda dijonsenap, balsamvinäger, vitlök och salladskrydda i en skål, häll i oljan droppvis under vispning. Smaka av med salt och peppar.
2
Koka upp vatten i två kastruller. Lägg äggen i den ena när vattnet kokar, koka 7 minuter, ta upp och spola med kallt vatten, skala och dela varje ägg i fyra klyftor. Salta i den andra kastrullen och koka bönorna 2–3 minuter, spola av med kallt vatten.
3
Bottna fyra tallrikar med potatis, därpå salladsblad, haricots verts, tonfisk, rödlök, tomater, ägg och oliver. Ringla över dressing.
Veckans fisk!
Näringsvärde: Kcal 567, fett 30 g, kolhydrater 36 g, fibrer 6 g