Stäng X
 













































































 
 
 

Annons:

 
Tonfisksoppa med paprika
Foto: Jens Sølvberg

Tonfisksoppa med paprika

 
Matlagningsvy

Recept från

 
 

Betyg (2)

Matskribent

 
 

Nyckelord

Ingredienser

4 portioner

Tillagningstid: 35 min.

  • 500 g potatis
  • 250 g morötter
  • 1 1/2 liter vatten
  • 2 msk koncentrerad fiskfond
  • 2 klyftor vitlök, hackade
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2–3 msk paprikapulver
  • 1 liten chilipeppar, finhackad
  • 1 skiva vitt bröd, smulat
  • 1 burk (185 g) miljömärkt tonfisk
  • 2 msk olivolja
  • paprikaringar, persilja

Gör så här

  • Skär potatis och morötter i små tärningar och koka i vatten med fond, vitlök och salt 20–30 minuter tills potatis och morötter är mjuka. Detta kan göras kvällen före servering, kyl i så fall soppan fort. Koka upp soppan före servering, tillsätt rikligt
  • med paprikapulver, chili och brödsmulor som reder soppan en aning. Vänd slutligen ner tonfisken. Ös upp soppan i skålar
  • eller tallrikar, droppa lite olja i varje skål och garnera med paprika och persilja.

Kommentarer

Läsarrecept av Göte Wennfalk

 

Kommentarer

 

Skriv kommentar

Rubrik:
Namn:
   
 
 
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
 
 
 

Annons: