Torrostade mandlar med sötsalt smak

Du behöver 1 msk salt + 1 tsk 200 g sötmandel 1.5 tsk rapsolja 1 tsk strösocker Gör så här 1 Koka upp 1 liter...

Tillagningstid: 5 minuter
1 portion

Du behöver

  • 1 msk salt + 1 tsk
  • 200 g sötmandel
  • 1.5 tsk rapsolja
  • 1 tsk strösocker

Gör så här

1
Koka upp 1 liter vatten med 1 matsked salt. Ta bort från värmen och lägg i mandeln. Låt stå i 1 1/2 minut. Sila av och låt torka på hushållspapper.

2
Rosta mandeln i torr panna i några minuter tills den börjar få fin färg. Passa noga så den inte bränns.

3
Tillsätt oljan och blanda runt. Strö över socker och 1 tesked salt. Låt svalna på hushållspapper.

4
Tillsätt eventuellt lite mer salt vid serveringen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top