Läsar-recept

Torsk med frasigt täcke

Du behöver 400 g torskfilé 0.5 st fiskbuljongtärning 0.5 dl vatten 50 g margarin 1 st äggula 2 msk purjolök hackad 2 msk hackad persilja...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g torskfilé
  • 0.5 st fiskbuljongtärning
  • 0.5 dl vatten
  • 50 g margarin
  • 1 st äggula
  • 2 msk purjolök hackad
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • 1 dl ströbröd

Gör så här

1
Sätt på ugnen på 225 gr.

2
Tina fisken. bred ut fileerna i en ugnsfast form, smula över buljongtärningen och häll i vattnet.

3
rör ihop rumsvarmt margarin med äggulan, purjolök, persilja, vitlök och ströbröd. Fördela blandningen jämnt över fisken. Kokas i mitten av ugnen ca: 20 min

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top