Torsk med linser och morot

Du behöver 4 prt torskfilé à 150 g 1 tsk salt 2 dl linser gröna 1 st buljongtärning vegetarisk 2 st morötter 1 st purjolök...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 prt torskfilé à 150 g
  • 1 tsk salt
  • 2 dl linser gröna
  • 1 st buljongtärning vegetarisk
  • 2 st morötter
  • 1 st purjolök
  • 1 msk rapsolja
  • 0.5 tsk salt och 1 nypa svartpeppar
  • 1 msk persilja grovhackad
  • 2 msk smör
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 msk dill finhackad
  • 1 msk citronsaft
  • 0.5 tsk fänkålsfrön hela
  • salt, svartpeppar
  • citronklyftor till servering

Gör så här

1
Sätt ugnen på 150 grader. Strö ut salt över fisken och lägg den en stund att rimma i rumstemperatur. Det gör den fastare i konsistensen. Används fryst fisk kan du hoppa över det momentet.

2
Koka linserna enligt anvisning på förpackningen, använd gärna en buljongtärning för smakens skull.

3
Skala morötterna och skär i avlånga bitar. Snitta purjolöken och skölj i kallt vatten. Skär i mindre delar och dela på längden i mindre bitar. Hetta upp olja i en panna och rosta morötterna tills de får fin färg i några minuter. Tillsätt purjolöken och stek i ytterligare några minuter. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner de avrunna linserna och en del av persiljan.

4
Torka bort saltet från fisken med hushållspapper. Hetta upp smöret och stek fisken så att den får fin färg på bägge sidor. Baka klart i ugnen i cirka 5 minuter.

5
Rör samman creme fraiche, dill, persilja, citronsaft och fänkål till såsen. Smaka av med salt och peppar.


Kommentar:
Rosta fänkålsfröna i torr stekpanna i någon minut. Låt svalna och rör ner i såsen för ännu mer smak.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top