Tortilla med kyckling

Du behöver 2 (200 g) chorizo olja till stekning 1 gul lök 2 klyftor vitlök 400 g kycklingfilé 1 tsk anchochili salt, peppar 1 burk...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 (200 g) chorizo
  • olja till stekning
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 400 g kycklingfilé
  • 1 tsk anchochili
  • salt, peppar
  • 1 burk cannelinibönor, sköljda, avrunna
  • 1/2 msk konc kycklingfond
  • 4 tortillabröd
  • 2 avokador, skalade, skivade
  • 1 dl riven ost
  • 1 kruka koriander
  • chilisås

Gör så här

1
Skiva chorizon och stek i het panna, ta upp på tallrik. Skiva lök och vitlök, stek gullöken i olja i samma panna i några minuter, tillsätt vitlöken mot slutet, ta upp.

2
Skär kycklingen i mindre bitar och stek i olja i samma panna med anchochili, salta och peppra. Häll tillbaka lök och korv i pannan, tillsätt bönor, kycklingfond och 1/2 deciliter vatten, låt puttra ihop i 5 minuter tills vätskan nästan kokat bort. Smaka av.

3
Värm tortillabröden och fyll dem med avokado och kyckling- och chorizofräs. Toppa med ost, korianderblad och chilisås efter smak. Rulla och ät.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top