Tortilla med pankotorsk

Du behöver 8 st tortillabröd eller 4 stora 200 g torskfilé skinn- och benfri salt 1 dl mjöl 1 st ägg vispat 2.5 dl pankoströbröd...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 8 st tortillabröd eller 4 stora
  • 200 g torskfilé skinn- och benfri
  • salt
  • 1 dl mjöl
  • 1 st ägg vispat
  • 2.5 dl pankoströbröd
  • 0.5 l olja till fritering
  • rapsolja t ex varmpressad

Till servering:

salladsblad
mango- och gurksalsa se recept
guacemole se recept
granatäppelkärnor

Gör så här

1
1 Skär torsken i cirka 3 centimeter stora bitar och salta dem lätt.

2
2 Häll upp mjöl, ägg och panko-ströbröd i varsin tallrik. Vänd torskbitarna först i mjöl, sedan i ägg och till sist i panko.

3
3 Häll oljan i en kastrull och hetta upp den till cirka 180 grader. Fritera fiskbitarna försiktigt i någon minut, tills de är gyllene och frasiga. Låt rinna av på hushållspapper.

4
4 Servera den nyfriterade fisken i tortillabröd tillsammans med lite sallad, mangosalsa och guacamole. Toppa med några granatäpplekärnor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top