Tortilla med serranoskinka

Du behöver 12 bitar av spansk potatisomelett (se recept nedan) 3 st tomater 1 st lök ca 50 g 12 st serranoskinka lövtunna skivor 12...


12 portioner

Du behöver

12 bitar av spansk potatisomelett (se recept nedan)

3 st tomater
1 st lök ca 50 g
12 st serranoskinka lövtunna skivor
12 st oliver pimentofyllda gröna
svartpeppar lite grovmald
12 st tandpetare

Gör så här

1
Tag ut rundlar med kakmått ur en sval potatisomelett.

2
Skiva varje tomat i fyra skivor (använd inte ändskivorna). Skiva löken tunt. Montera en tomatskiva och en eller ett par rödlöksringar på varje tortillarundel.

3
Rulla en skiva skinka och fäst med tandpetare. Hacka oliverna grovt och strö över. Svartpeppar piggar upp.


Kommentar:
Tapas i norra Spanien är som minibakelser – men utan sötma.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top