Tortillachips med pico de gallo

Du behöver 50 g tomater gärna i olika färger 1 st silverlök 2 st jalapeño 0.5 st kruka koriander 1 st lime saften flingsalt 3...

Tillagningstid: 15 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 50 g tomater gärna i olika färger
  • 1 st silverlök
  • 2 st jalapeño
  • 0.5 st kruka koriander
  • 1 st lime saften
  • flingsalt
  • 3 st majstortilla eller vetetortillas
  • olivolja

Gör så här

1
1 Börja med pico de gallon: Tärna tomaterna fint. Skala och finhacka löken. Dela, kärna ur och finhacka jalapeñon. Hacka koriandern. Lägg allt i en skål och pressa över lime.

2
2 Smaka av med salt, plasta in och ställ i kylen att mogna i en timme.

3
3 Skär varje tortilla i 6–8 snibbar och stek dem frasiga i lite olivolja. Strö över lite flingsalt och servera dem till tomatsalsan.


Kommentar:
Tomatsalsan pico de gallo är perfekt med frasiga tortillas, men prova den även till en bit kött.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top