Toscabullar med vaniljfyllning

Du behöver Toscafyllning: 150 g hasselnötskärnor 125 g sötmandel skalad 100 g smör 100 g honung fast eller flytande 1 dl strösocker 1 dl vispgrädde...

Tillagningstid: 60 minuter
25 portioner

Du behöver

Toscafyllning:

150 g hasselnötskärnor
125 g sötmandel skalad
100 g smör
100 g honung fast eller flytande
1 dl strösocker
1 dl vispgrädde
1 st bulldeg se nedan

Vaniljfyllning:

125 g smör rumsvarmt
0.75 dl strösocker
0.5 tsk vaniljpulver eller
2 tsk vaniljsocker
1 st ägg till pensling

Gör så här

1
Toscafyllning: Hacka nötterna och mandeln grovt, lägg dem i en värmetålig bunke.

2
Blanda smör, honung, socker och grädde i en kastrull. Koka upp och låt koka på medelvärme tills smeten har tjocknat och blivit ljust gyllenbrun. Har du en termometer ska den visa 116 grader. Häll blandningen över nötterna och mandeln och rör om. Låt svalna.

3
Deg: Bered degen på samma sätt som i grundreceptet och låt den jäsa i minst 40 minuter.

4
Vaniljfyllning: Rör ihop alla ingredienser till fyllningen. Kavla ut degen till en kvadrat, cirka 2–3 mm tjock på mjölat bakbord. Bred på vaniljfyllningen. Vik ihop degen i ett så kallat treslag på längden. Vik över den ena tredjedelen och sedan den andra ovanpå. Skär degen i remsor, knappt 2 cm breda.

5
Tvinna degremsorna och snurra ihop dem till nystan. Lägg bullarna med jämna mellanrum på bakplåtspappersklädda plåtar. Låt jäsa övertäckt i cirka 40 minuter. Värm under tiden ugnen till 225 grader.

6
Pensla bullarna tunt med uppvispat ägg. Gör en fördjupning i mitten av varje bulle och lägg en sked toscasmet i fördjupningen.

7
Grädda bullarna i mitten av ugnen i 8–10 minuter tills de blivit gyllenbruna och toscan har fått lite färg.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top