Trattkantarellsoppa med färska örter

Du behöver 1 liter färska trattkantareller eller rödgula trumpetsvampar/ca 30 g torkade smör att steka i 2 stora finhackade schalottenlökar 1 klyfta finhackad vitlök 1...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 liter färska trattkantareller eller rödgula trumpetsvampar/ca
  • 30 g torkade
  • smör att steka i
  • 2 stora finhackade schalottenlökar
  • 1 klyfta finhackad vitlök
  • 1 tärnat äpple
  • salt
  • peppar
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 liter kycklingbuljong
  • 1/2 dl sherryvinäger
  • 2 dl kaffegrädde
  • 1 msk pressad citronsaft
  • hackade blandade färska örter,
  • t ex körvel, persilja, gräslök

Gör så här

1
Hacka de färska kantarellerna och hetta upp dem i en kastrull utan matfett. Häll av och spara all vätska. Ta av hälften av svampen. Lägg i smör, blanda om och låt lök, vitlök och äpple fräsa med en stund, salta och peppra.

2
Pudra över mjölet, slå på svampspad, buljong och vinäger och koka upp. Häll sist i grädden, koka upp och sjud soppan cirka 20 minuter. Smaka av med salt och peppar och citronsaft. Låt svalna något och mixa med en mixerstav. Hetta upp före servering. Hacka resten av svampen och stek i smör. Fördela svampen direkt i djupa tallrikar. Strö över örter. Häll upp soppan i en kanna och servera separat.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top