Trattkantarellsoppa med parmesan och sherry

Du behöver 1 st lök hackad 1 msk smör 1 l trattkantareller rensade 8 dl vatten 1 st hönsbuljongtärning 2 dl vispgrädde 0.5 dl sherry...


4 portioner

Du behöver

  • 1 st lök hackad
  • 1 msk smör
  • 1 l trattkantareller rensade
  • 8 dl vatten
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 2 dl vispgrädde
  • 0.5 dl sherry torr
  • salt och peppar
  • 2 dl Parmesan riven
  • olivolja
  • bladpersilja

Gör så här

Fräs löken i ett par minuter i smöret i en kastrull utan att den tar färg. Tillsätt svampen och fräs den så att den sjunker ihop och börjar vätska sig. Häll i vatten, buljongtärning och grädde och koka ihop soppan under 10 minuter. Mixa soppan slät med en stavmixer. Smaka av med torr sherry, salt och peppar. Servera soppan rykande het med lite riven parmesan, några droppar olivolja och en kvist bladpersilja.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top