Tryffelfärserad vårkyckling på GQ-vis med nässlor, sparris och ramslök

Du behöver 100 g finmalen kalvfärs 1/2 dl vispgrädde salt svartpeppar 40 g svart tryffel, finhackad svart tryffelolja 4 vårkycklingar smör 1 kg vit sparris,...


0 portioner

Du behöver

  • 100 g finmalen kalvfärs
  • 1/2 dl vispgrädde
  • salt
  • svartpeppar
  • 40 g svart tryffel, finhackad
  • svart tryffelolja
  • 4 vårkycklingar
  • smör
  • 1 kg vit sparris, färsk och av hög kvalitet
  • vatten
  • 100 g färska nässlor, vältvättade
  • 1 dl kycklingbuljong
  • 1 knippa ramslök

Gör så här

1
Mixa färsen med grädden. Det är viktigt att ingredienserna är lika kalla. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt tryffeln och några droppar olja. Skär av låren från kycklingarna. Stek dem separat. Skär loss brösten från kycklingarna.

2
Fördela färsen och rulla ihop som en korv. Stäng korven med hjälp av tandpetare. Stek klubborna och korven i smör till knaprig yta.

3
Ställ in pannan i 100 graders värme tills köttet har en kärntemperatur på 58 grader. Skala sparrisen noggrant. Skär bort 2–3 centimeter av sparrisens nederdel eftersom de kan vara träiga.

4
Koka grönsaken i saltat vatten 5–7 minuter, beroende på sparrisens tjocklek. Ta upp och pensla med smält smör.

5
Fräs nässlorna med smör tills de är mörkgröna och sjunker ihop. Koka dem en kort stund med buljongen. Mixa och smaksätt med salt och peppar. Fräs löken en kort stund så att den blir varm.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top