Ugnsbakad lax med broccoli

Du behöver 4 prt råris snabb 4 st laxfilé portionsbitar à 125 g 2 msk matolja t ex rapsolja 1 st broccoli stånd 0.5 st...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 prt råris snabb
  • 4 st laxfilé portionsbitar à 125 g
  • 2 msk matolja t ex rapsolja
  • 1 st broccoli stånd
  • 0.5 st purjolök det vita
  • salt och peppar
  • 100 g färsk spenat
  • 0.5 dl soja
  • 2 msk sesamolja
  • 1 tsk råsocker
  • 1 msk citronsaft

Gör så här

1
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.

2
Sätt ugnen på 150 grader. Hetta upp 1 msk olja i en panna och halstra laxen på bägge sidor i 1 minut per sida. Lägg över i en ugnsform och baka klart i ugnen i cirka 10 minuter tills fisken är klar och har en innertemperatur på 56 grader.

3
Koka upp lättsaltat vatten. Dela broccolin i mindre buketter och skala och skär stjälken i mindre bitar. Sjud broccolin i cirka 3 minuter tills den nästan är klar.

4
Skiva purjolöken i tunna skivor. Hetta upp 1 msk olja i pannan och fräs purjolöken i 2 minuter tills den fått lite färg. Tillsätt broccolin och fräs

5
ytterligare någon minut. Krydda med salt och peppar. Sätt åt sidan och blanda ner spenaten.

6
Blanda soja med sesamolja, råsocker och citronsaft. Lägg upp råris tillsammans med grönsaker och lax.

7
Ringla dressingen över laxen och servera.


Kommentar:
Broccolin smakar allra bäst om den har en rå kärna i mitten. Den är billig och nyttig, har högt näringsvärde och även stjälken smakar bra i tunna skivor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top