Du behöver
- 4 prt råris snabb
- 4 st laxfilé portionsbitar à 125 g
- 2 msk matolja t ex rapsolja
- 1 st broccoli stånd
- 0.5 st purjolök det vita
- salt och peppar
- 100 g färsk spenat
- 0.5 dl soja
- 2 msk sesamolja
- 1 tsk råsocker
- 1 msk citronsaft
Gör så här
1
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
2
Sätt ugnen på 150 grader. Hetta upp 1 msk olja i en panna och halstra laxen på bägge sidor i 1 minut per sida. Lägg över i en ugnsform och baka klart i ugnen i cirka 10 minuter tills fisken är klar och har en innertemperatur på 56 grader.
3
Koka upp lättsaltat vatten. Dela broccolin i mindre buketter och skala och skär stjälken i mindre bitar. Sjud broccolin i cirka 3 minuter tills den nästan är klar.
4
Skiva purjolöken i tunna skivor. Hetta upp 1 msk olja i pannan och fräs purjolöken i 2 minuter tills den fått lite färg. Tillsätt broccolin och fräs
5
ytterligare någon minut. Krydda med salt och peppar. Sätt åt sidan och blanda ner spenaten.
6
Blanda soja med sesamolja, råsocker och citronsaft. Lägg upp råris tillsammans med grönsaker och lax.
7
Ringla dressingen över laxen och servera.
Broccolin smakar allra bäst om den har en rå kärna i mitten. Den är billig och nyttig, har högt näringsvärde och även stjälken smakar bra i tunna skivor.