Ugnsbakad rabarber med syltad ingefära

Du behöver 500 g rabarber 2 bitar syltad ingefära + 4 msk av lagen 2 st citrongräs 0.5 dl socker 3 msk vatten Gör så...

Tillagningstid: 30 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 500 g rabarber
  • 2 bitar syltad ingefära + 4 msk av lagen
  • 2 st citrongräs
  • 0.5 dl socker
  • 3 msk vatten

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader.

2
Skölj rabarbern. Skala den om den är grov. Är skalen vackert röda eller rosa kan de läggas i formen och ge färg åt lagen. Skär rabarberstjälkarna i centimetertjocka skivor och lägg i en tajt ugnsform. Finhacka ingefäran och häll den och lagen i formen. Skala av citrongräsens yttersta skal och krossa dem med änden av kockknivens handtag, dela dem på hälften. Tillsätt citrongräs, socker och vatten i formen och blanda. Ugnsbaka i cirka 20 minuter tills rabarbern är mjuk men behåller formen. Plocka bort eventuella skalremsor och servera med turkisk yoghurt eller glass.


Kommentar:
Tips! Byt ut en del av vattnet mot färskpressad limesaft.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top