Du behöver
- 500 g rabarber
- 2 bitar syltad ingefära + 4 msk av lagen
- 2 st citrongräs
- 0.5 dl socker
- 3 msk vatten
Gör så här
1
Sätt ugnen på 200 grader.
2
Skölj rabarbern. Skala den om den är grov. Är skalen vackert röda eller rosa kan de läggas i formen och ge färg åt lagen. Skär rabarberstjälkarna i centimetertjocka skivor och lägg i en tajt ugnsform. Finhacka ingefäran och häll den och lagen i formen. Skala av citrongräsens yttersta skal och krossa dem med änden av kockknivens handtag, dela dem på hälften. Tillsätt citrongräs, socker och vatten i formen och blanda. Ugnsbaka i cirka 20 minuter tills rabarbern är mjuk men behåller formen. Plocka bort eventuella skalremsor och servera med turkisk yoghurt eller glass.
Tips! Byt ut en del av vattnet mot färskpressad limesaft.