Ugnsbakad squash med kapris

Du behöver 4 st squash portionsstora 2 msk kapris eller kapris i lag 6 st tomater soltorkade 1 st rödlök liten 2 st vitlöksklyftor olivolja...

Tillagningstid: 80 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st squash portionsstora
  • 2 msk kapris eller kapris i lag
  • 6 st tomater soltorkade
  • 1 st rödlök liten
  • 2 st vitlöksklyftor
  • olivolja att steka i
  • 16 st sötmandlar
  • 6 st sardellfilé
  • 1 msk russin
  • 2 dl ströbröd
  • 0.5 msk oregano torkad
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 50 g pecorinoost riven

Gör så här

1
Skölj och dela squashen på längden.

2
Skölj kaprisen om du använder insaltad och lägg de sol-torkade tomaterna i lite vatten så att de mjukas upp och blir av med lite sälta.

3
Gröp ur det mjuka innanmätet i squashen med en sked och skär detta i småbitar.

4
Ta fram en stor kastrull och koka upp vatten med lite salt. När det kokar lägg i squashhalvorna och låt koka i cirka 15 minuter. Ta upp dem med hålslev och ställ åt sidan.

5
Finhacka lök och vitlök och stek det mjukt i olivolja i en stekpanna, lägg sedan i squashhacket, sänk värmen. Hacka mandlar, soltorkade tomater, kapris och sardeller. Tillsätt detta i pannan och häll till sist i ströbrödet. Rör hela tiden, häll på en skvätt olja till om det behövs. Krydda med oregano och smaka av om det behöver salt och peppar. Eftersom det är många salta ingredienser är det viktigt att smaka av.

6
Värm under tiden ugnen till 200 grader. Lägg squashhalvorna med skalet neråt på en papprad plåt. Skeda i fyllningen och toppa med riven pecorinoost. Gratinera i ugnen i cirka 20 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top