Du behöver
- 1 dl sesamfrön salt
- 1 kg laxfilé 3 x 3 cm
- 2 st paprikor tärnade
- 2 st broccoli i buketter
- 2 st morötter i stavar
- 1 st rödlök i klyftor
- 1 st röd chili skivad
- 2 st vitlöksklyftor hackade
- 0.5 dl japansk soja
- 1 msk fisksås
- 1.5 msk ingefära riven
- lime det rivna skalet från 1
- 3 msk pressad lime
- 1 kruka koriander grovt hackad
- 150 g haricots verts lättkokta
- 3 st salladslökar strimlade
Till servering
mangosås (finns på Asienhyllan)
Gör så här
Rosta sesamfröna i en torr stekpanna. Salta och låt svalna. Vänd laxkuberna i fröna och lägg på en papprad plåt. Värm ugnen till 125 grader varmluft eller 150 utan. Sätt in plåten i cirka 15 minuter. Woka grönsakerna (vänta med haricots verts och salladslök) i wokpanna i 2 minuter, salta. Häll på soja, fisksås, ingefära och lime. Woka i ytterligare 1–2 minuter. Lägg i koriander, haricots verts och salladslök. Servera med laxkuberna, nykokt jasminris och mangosås.