Ugnsbakade tomater med lagerblad

Du behöver 8 stora tomater 4 vitlöksklyftor, pressade 1 kruka färsk basilika, de hackade bladen 8 kvistar persilja, hackade blad 1 dl balsamvinäger 1 dl...

Tillagningstid: 75 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 8 stora tomater
  • 4 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 kruka färsk basilika, de hackade bladen
  • 8 kvistar persilja, hackade blad
  • 1 dl balsamvinäger
  • 1 dl god olivolja
  • flingsalt och nymalen svartpeppar
  • 8 lagerblad

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader.

2
Skölj tomaterna och skär ett kryss i toppen av varje tomat med en vass kniv. Ställ tomaterna med krysset upp i en ugnsfast form.

3
Blanda vitlök, basilika, persilja, vinäger och olja till en örtolja, krydda med salt och peppar. Häll oljan över tomaterna och i krysset på varje tomat.

4
Stick ner ett lagerblad i varje tomat och baka dem i ugnen i cirka en timme, ös tomaterna med den goda oljan då och då.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top