Ugnskyckling med apelsinsås

Du behöver 1 msk solrosolja 1 msk kinesisk soja 2 krm svartpeppar nymalen 2 tsk malen ingefära 1 kg kycklingben tinade 4 st palsternackor flingsalt...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 msk solrosolja
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 krm svartpeppar nymalen
  • 2 tsk malen ingefära
  • 1 kg kycklingben tinade
  • 4 st palsternackor
  • flingsalt
  • 4 prt matvete
  • 2 st morötter grova
  • timjan lite färsk
  • 0.75 st hönsbuljong tärning
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk vetemjöl
  • 0.5 dl koncentrerad apelsinjuice

Gör så här

1
Värm ugnen till 225 grader. Blanda olja, soja, peppar och ingefära. Pensla kycklingbenen med blandningen. Stek i papprad ugnsform mitt i ugnen 5 minuter. Skala och kvarta palsternackorna, smek dem runtom med olja. Strö på fling­salt, svartpeppra. Lägg bred-

2
vid kycklingbenen och låt allt ugnssteka ytterligare 20 minuter.

3
Koka under tiden matvetet i vatten med salt enligt förpackningen 10 minuter. Skala och grovriv morötterna, blanda i

4
rivet och ett par repade timjanskvistar och låt koka ytterligare 5 minuter. Drag från plattan och låt stå med locket på 5 minuter till.

5
Sås Koka upp matgrädden, smula i buljong. Skaka 1/2 dl kallt vatten med mjölet, vispa i och låt småsjuda på svag värme 3 minuter. Tillsätt apelsinjuice, smaka av med mera salt och peppar om du vill.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top