Du behöver
- 1 msk solrosolja
- 1 msk kinesisk soja
- 2 krm svartpeppar nymalen
- 2 tsk malen ingefära
- 1 kg kycklingben tinade
- 4 st palsternackor
- flingsalt
- 4 prt matvete
- 2 st morötter grova
- timjan lite färsk
- 0.75 st hönsbuljong tärning
- 3 dl matlagningsgrädde
- 2 msk vetemjöl
- 0.5 dl koncentrerad apelsinjuice
Gör så här
1
Värm ugnen till 225 grader. Blanda olja, soja, peppar och ingefära. Pensla kycklingbenen med blandningen. Stek i papprad ugnsform mitt i ugnen 5 minuter. Skala och kvarta palsternackorna, smek dem runtom med olja. Strö på flingsalt, svartpeppra. Lägg bred-
2
vid kycklingbenen och låt allt ugnssteka ytterligare 20 minuter.
3
Koka under tiden matvetet i vatten med salt enligt förpackningen 10 minuter. Skala och grovriv morötterna, blanda i
4
rivet och ett par repade timjanskvistar och låt koka ytterligare 5 minuter. Drag från plattan och låt stå med locket på 5 minuter till.
5
Sås Koka upp matgrädden, smula i buljong. Skaka 1/2 dl kallt vatten med mjölet, vispa i och låt småsjuda på svag värme 3 minuter. Tillsätt apelsinjuice, smaka av med mera salt och peppar om du vill.