Ugnspannkaka med äpple och kanel

Du behöver 4 st äpplen stora fasta 2 msk smör 2 msk strösocker 2 tsk kanel 3 st ägg 6 dl mjölk 3 dl vetemjöl...

Tillagningstid: 60 minuter
16 portioner

Du behöver

  • 4 st äpplen stora fasta
  • 2 msk smör
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk kanel
  • 3 st ägg
  • 6 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 krm salt

Gör så här

Värm ugnen till 200 grader. Skala, kärna ur och tärna äpplena. Stek dem 3–4 minuter i smör på medelvärme, krydda med socker och kanel. Knäck äggen i en bunke, vispa upp dem med lite av mjölken. Rör in mjölet och vispa ner resten av mjölken och saltet. Häll smeten i en smord ugnsform (cirka 20?x?30 centimeter). Lägg i de stekta äppelbitarna jämnt i smeten. Sätt in formen i ugnen i 40 minuter. Låt svalna och skär upp i rutor. Packa i låda med smörpapper mellan lagren.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top