Du behöver
- 1 kilo färskpotatis
- 2 röda paprikor
- 2 matskedar olivolja
- Flingsalt Örtsmör
- 100 gram smör, rumsvarmt
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- 2 matskedar finhackad färsk dragon
- 2 matskedar finhackad persilja
- 1 tesked rödvinsvinäger
- Flingsalt, svartpeppar Topping
- 2-3 matskedar grovhackad rostad mandel
Gör så här
Tvätta och borsta potatisen ren från jord och smuts. Koka den i saltat vatten i 15 minuter. Häll av kokvattnet och lägg över potatisen på en ugnsplåt med bakpapper.
Kärna ur paprikorna och dela dem i mindre bitar. Tillsätt med potatisen och ringla över olivolja. Blanda och krydda med lite salt.
Sätt in plåten i mitten av ugnen och baka i 250 grader i cirka 20 minuter tills grönsakerna fått fin färg.
Örtsmör: Blanda samman alla ingredienser till örtsmöret och krydda med lite salt och peppar.
Servera potatisen och paprikan toppad med rostad mandel. Servera örtsmöret vid sidan av.