Ugnsrostad potatis med paprika och örtsmör

Rostad potatis med örtsmör där du kan variera kryddningen. Potatisen smakar gott till grillad lax, kyckling eller halloumiost.

Tillagningstid: 30 minuter + ugnstid
4 portioner

Du behöver

  • 1 kilo färskpotatis
  • 2 röda paprikor
  • 2 matskedar olivolja
  • Flingsalt
  • Örtsmör
  • 100 gram smör, rumsvarmt
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 matskedar finhackad färsk dragon
  • 2 matskedar finhackad persilja
  • 1 tesked rödvinsvinäger
  • Flingsalt, svartpeppar
  • Topping
  • 2-3 matskedar grovhackad rostad mandel

Gör så här

1

Tvätta och borsta potatisen ren från jord och smuts. Koka den i saltat vatten i 15 minuter. Häll av kokvattnet och lägg över potatisen på en ugnsplåt med bakpapper.

2

Kärna ur paprikorna och dela dem i mindre bitar. Tillsätt med potatisen och ringla över olivolja. Blanda och krydda med lite salt.

3

Sätt in plåten i mitten av ugnen och baka i 250 grader i cirka 20 minuter tills grönsakerna fått fin färg.

4

Örtsmör: Blanda samman alla ingredienser till örtsmöret och krydda med lite salt och peppar.

5

Servera potatisen och paprikan toppad med rostad mandel. Servera örtsmöret vid sidan av.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top